Flaks i Skotland

Jeg var så heldig endnu en gang at kunne rejse på jagt i Skotland sammen med Sven Aage Vad i januar 2013, som vi har gjort det to gange tidligere. Jeg havde kun Flaks med mig og var lidt spændt på hvordan det ville gå, at skulle jage så meget med en unghund uden den store jagterfaring.

Jeg skal love for at al min usikkerhed om hvor langt hans evner rakte blev gjort til skamme. Flaks greb chancen og foldede sig virkelig ud i det vildtrige Skotland, med mange fine situationer for både sneppe og fasan, samt en enkelt kanin. Den første sneppe jeg skød for ham (se billede) ville ha ikke rigtig tage i munden, for sådan en lille fugl havde han da aldrig smagt på tidligere. Den næste sneppe jeg skød for ham blev apporteret pænt og pludselig kunne han også stjæle sneppe fra foran de andre hunde som var med i marken. På samme måde overraskede han mig på flere andre punkter og hans hans selvtillid steg eksponentielt dag for dag, det var fantastisk at opleve!

Første sneppe for Flaks!

Første sneppe for Flaks!

Smuk hund i store omgivelser!

Smuk hund i store omgivelser!

Jeg vil samtidig gerne prale lidt af Sven Aages hund DKJCH Bjerndrup Bojana (DKJCH Senjas Ilex og DKJCH Bjerndrup Blanco), som er halvsøster til Flaks. Hun er nok den mest effektive jagthund jeg nogensinde har set, med en fantastisk evne til at finde fugl og med et struktureret og energisk søg som virkelig dækker terrænget på bedste vis. Samtidig havde hun nogle flotte apporter og sekunderede spontant de andre hunde ved enhver lejlighed.

Det er vanskeligt ikke at være en smule stolt over, at hendes far ligger ved min fødder mens jeg skriver dette!

Share from Alstedlund
Translate »